Stella Chen wint Koningin Elisabethwedstrijd

Stella Chen, winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool ©Photo News

De Amerikaanse maakte in de finale indruk met het vioolconcerto van Tsjaikovski.

De Amerikaanse Stella Chen is de verrassende winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd viool. De twaalfkoppige jury koos voor een violiste die door weinigen was getipt.

De 26-jarige Chen speelde haar finale vrijdag op de voorlaatste competitiedag. Ze bracht naast het verplichte werk het vioolconcerto van Tsjaikovski.

Stella Chen met het vioolconcerto van Peter Tsjaikovski

Chen studeerde aan de gerenommeerde Juilliardschool bij Itzhak Perlman. De laureate gaat naar huis met een geldprijs van 25.000 euro en een Stradivarius-viool, die ze in bruikleen krijgt.

  De Canadees Timothy Chooi, die zich ontpopte tot publiekslieveling door een uitbundige performance, is tweede laureaat. Stephen Kim, de enige die het verplichte werk zonder partituur bracht, pakt het brons.

Onze landgenote Sylvia Huang eindigde bij de niet-gerangschikte laureaten. Ze kreeg wel eerder op de avond de Canvas-Klara Publieksprijs ter waarde van 2.500 euro. De laureaten van de wedstrijd spelen in de komende weken nog een reeks laureatenconcerten, waarbij het brede publiek hen nog eens aan het werk kan zien. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect