Tom Bonte gaat concertzaal AB leiden

Tom Bonte in 2015 in de Beursschouwburg, waar hij toen directeur was. ©MorganeDelfosse_Beursschouwburg

Tom Bonte, die dit voorjaar opstapte als directeur van de Beursschouwburg in Brussel, is de nieuwe directeur van de concertzaal AB.

De 43-jarige Bonte volgt Dirk De Clippeleir op, die in januari overstapte naar de mediagroep Bruzz. Bonte leidde de voorbije negen jaar de Beursschouwburg en slaagde erin het uitgedoofde kunstencentrum weer centraal in het Brusselse culturele veld te plaatsen en een nieuw publiek aan te trekken. Dit voorjaar stapte hij onverwacht op. Voor de Beursschouwburg was hij actief als programmator bij Vooruit in Gent en als assistent-programmator bij deSingel in Antwerpen.

'Ik zie voor AB een verbindende opdracht in deze kleurrijke hoofdstad en ik geloof sterk in een combinatie van verbreden en verdiepen. Maar eerst moeten we heelhuids uit deze crisis komen', zegt Bonte in een eerste reactie. De AB is al bijna drie maanden gesloten door de coronacrisis en blijft in elk geval tot september dicht.

De grote zaal wordt op dit moment ingenomen door studenten van de KU Leuven, die er hun examens afleggen. Dat is nog de hele maand juni zo, maar in juli en augustus zal de zaal opnieuw leeg zijn. De outdoorfestivals Boterhammen in het Park en Feeërieën in augustus in het Warandepark werden afgelast.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud