Topman Free Record Shop stapt al op

Foto ANP

De in juli aangetreden topman van Free Record Shop (FRS), Roland van Geest, is alweer opgestapt. Dat heeft een woordvoerder van investeringsmaatschappij ProCures, de nieuwe eigenaar van de FRS, vrijdag bevestigd.

'Na gesprekken met het management van FRS in België heeft hij zelf besloten zijn functie, die toch al een interimfunctie betrof, neer te leggen', verklaart de zegsman. Volgens hem wordt Van Geest 'naar alle waarschijnlijkheid' opgevolgd door het huidige hoofd van de Belgische tak van FRS, Marc Leemans. Van Geest zal wel als adviseur aan FRS verbonden blijven.

De Belgische markt is momenteel de belangrijkste voor de winkelketen, omdat daar sinds de doorstart onder ProCures de meeste winkels zijn gelegen. Free Record Shop heeft momenteel 70 vestigingen in België, 47 in Nederland en 3 in Luxemburg.

Donderdag raakte al bekend dat ProCures momenteel onvoldoende geld heeft om de muziekwinkels van FRS te bevoorraden. De winkels van Free Record Shop zijn na de doorstart in de zomer nog altijd verliesgevend. Het bedrijf heeft de hulp ingeroepen van de kapitaalkrachtige Britse investeerder Hilco voor een oplossing.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud