Advertentie

Vlaamse regering bevriest steun aan Pukkelpop na bekendraken gerechtelijk onderzoek

©ANP

Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. De Vlaamse regering zet de beloofde financiële steun on hold in afwachting van meer duidelijkheid.

Heeft Mahassine een financiële reserve van enkele miljoenen ­euro's voor sociale doelen in zijn eigen bedrijf gepompt? En is er sprake van belangenvermenging tussen de verschillende bedrijven achter het festival?

De satirische website 'tScheldt beweert van wel. In een uitgebreid artikel, dat eind vorige week is verschenen, beschrijft het medium hoe het festival vanuit een vzw is uitgegroeid tot een netwerk van bedrijven, waar het geld verkeerd zou zijn terechtgekomen.

'tScheldt heeft geen te beste reputatie als nieuwsmedium. Er zijn al meerdere gerechtelijke klachten geweest, waardoor lasterlijke artikels verwijderd moesten worden. Toch is dit voor het Limburgse parket aanleiding genoeg om een onderzoek naar Pukkelpop te openen, schrijft De Standaard.

Onregelmatigheden

'Het parket Limburg heeft de federale gerechtelijke politie Limburg gevraagd een opsporingsonderzoek in te stellen om na te gaan of er onregelmatigheden zijn gebeurd, zoals in het artikel vermeld', zegt parketwoordvoerder Pieter Strauven. Al benadrukt hij dat 'intussen voor alle betrokken personen en organisaties het vermoeden van onschuld geldt'.

Ik ben nog niet op de hoogte gebracht. Ik wacht het onderzoek af om te horen waarover het precies gaat.
Chokri Mahassine
Organisator Pukkelpop

In een reactie ontkent de organisatie van Pukkelpop donderdagnamiddag via woordvoerder Frederik Luyten de aantijgingen. 'De organisatie van Pukkelpop werd de voorbije jaren structureel door experten ter zake geprofessionaliseerd. We hebben alle vertrouwen in hun vakkundige aanpak en wachten verder onderzoek af om te horen waar dit precies over gaat.'

'De lasterlijke aantijgingen worden vanzelfsprekend met klem betwist. We hopen ook dat het parket zo snel als mogelijk in actie komt zodat deze zaak kan worden uitgeklaard. Het spreekt voor zich dat onze organisatie in alle transparantie hun vragen zal beantwoorden en alle mogelijke informatie zal verschaffen.'

De Vlaamse regering kende Pukkelpop begin september nog tot 1,8 miljoen euro steun toe om de al gemaakte kosten van het afgelaste festival te dekken. Het was nog niet bekend op hoeveel geld de organisatie precies aanspraak kon maken. Dat hangt af van het uitgegeven bedrag en van de facturen die de organisatie kan voorleggen.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) maakt donderdagmiddag bekend dat ze die steun bevriest tot er meer duidelijkheid is over het gerechtelijk onderzoek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud