Zangeres Liesbeth List overleden

Liesbeth List in 2017, vlak voor ze zich terugtrok uit het openbare leven. ©ANP

De Nederlandse zangeres Liesbeth List is woensdag in haar woonplaats Soest overleden. Ze werd 78.

Liesbeth List stond bekend als de grande dame van het Nederlandse chanson, dankzij nummers als 'Pastorale', 'Aan de andere kant van de heuvels', 'Kinderen een kwartje' en 'Heb het leven lief'.

'Pastorale', met Ramses Shaffy.

De zangeres werd in 1941 geboren als Elly Driessen in Bandoeng, in Nederlands-Indië. Ze groeide op bij pleegouders op het Waddeneiland Vlieland in Friesland. Op haar achttiende trok ze naar Amsterdam, waar ze Ramses Shaffy ontmoette. Hij vroeg haar voor het album 'Shaffy Chantant', een doorslaand succes. Shaffy en List werden een begrip, als vrienden en als zangers.

List trad ook op met grootheden als Rod McKuen, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud. Met het repertoire van Jacques Brel haalde ze een gouden plaat, die ze ontving uit handen van de meester zelf. De zangeres kreeg voorts verschillende prijzen, waaronder Edisons, de oudste muziekprijs in Nederland.

In 2017 beëindigde ze haar carrière om gezondheidsredenen. List leed aan een vorm van dementie, als gevolg van hersenletsel. 'Totdat ik doodga, wil ik leven. Ik hoop dat dat nog lang is', zei ze in een afscheidsinterview met de Volkskrant. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud