Zweedse top-dj Avicii overleden

Avicii werd 28 jaar. ©REUTERS

De Zweedse muziekmaker en dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn woordvoerster bevestigd aan de Zweedse krant Dagens Nyheter.

Avicii, de artiestennaam van Tim Bergling, werd dood aangetroffen in Muscat, de hoofdstad van de Golfstaat Oman. Over de doodsoorzaak zijn nog geen mededelingen gedaan.

De man was één van ’s werelds beroemdste dj’s en producenten van dansmuziek. Hij haalde meermaals de hitparades met nummers als ‘Bromance’, ‘Waiting for Love’ en ‘Addicted to You’.

Avicii kondigde in 2016 aan dat hij zou stoppen met touren. Later zou hij in Billboard Magazine verklaren dat dat te maken had met gezondheidsredenen. 'Ik ben in het algemeen eerder een introverte persoon. Het was altijd moeilijk voor me. Ik nam te veel negatieve energie op', liet hij optekenen.

Bergling had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik. Hij leed voordat hij stopte met optreden onder meer eens aan een acute alvleesklierontsteking. Verder werden zijn blinde darm en galblaas verwijderd.

Hoewel hij niet meer toerde, bleef Avicii actief in de muziek. Hij bracht verschillende nieuwe platen uit en stond artiesten bij als producer. In oktober verscheen nog een documentaire over de Zweedse dj: 'Avicii: True Stories'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud