Advertentie

Dieter Lesage nieuwe directeur Rits

Filosoof Dieter Lesage (1966) wordt op 1 oktober 2013 de nieuwe directeur van Rits School of Arts. Hij werd in juli door de raad van bestuur van de Erasmushogeschool Brussel aangesteld als opvolger van Bert Beyens, die de Brusselse film-, televisie-, radio- en theaterschool twaalf jaar lang heeft geleid.

Dat meldt het Rits in een persbericht.

Lesage studeerde filosofie aan de KU Leuven en promoveerde er in 1993 aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte. Vervolgens werd hij postdoctoraal onderzoeker aan de KUL, wetenschappelijk attaché aan de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België en parlementair medewerker cultuurbeleid van de socialistische fractie in het Vlaams Parlement. Sinds 1999 is hij als theoriedocent verbonden aan het Rits.

De nieuwe directeur geniet internationale bekendheid voor zijn publicaties over het academiseringsproces in het hoger kunstonderwijs. In ons land raakte hij vooral bekend vanwege zijn politieke essays.

Naast zijn functie als directeur blijft Dieter Lesage als onderzoeker verbonden aan de vakgroep theorie van het Rits en de vakgroep SKAR (Kunstwetenschappen en Archeologie) aan de Vrije Universiteit Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud