Extra verankeringen en inspecties voor tenten Pukkelpop

De ingestortte tent. ©AFP

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine heeft extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor de Pukkelpoptenten, nadat er dinsdag een festivaltent instortte door het noodweer. Er komen extra verankeringen, een permanente weerman en een bijkomende keuringsinstantie. Het festival begint morgen.

Burgemeester Hilde Claes van Hasselt gaf op een bijeengeroepen persconferentie toe dat de gebeurtenissen van dinsdag haar kopzorgen hebben bezorgd. 'Als je weet hoe minutieus we alle normen checken, die overigens tot de strengste ter wereld behoren, dan is het ongelooflijk dat dit is kunnen gebeuren. We nemen daar echter geen genoegen mee en zullen nogmaals de grenzen verleggen.'

Zo worden er dubbele piketten geplaatst aan iedere tent en worden ook de ankers verdubbeld. Er komt een lokaal weerstation op het festivalterrein, dat permanent bemand wordt door Meteowing.

'Naast de officiële controle-organisatie hebben we een tweede externe dienst aangesteld, die iedere morgen alle installaties zal herkeuren', aldus Chokri. 'De Pukkelpoppers hebben recht op de hoogste veiligheidsnormen. We garanderen dus de meest veilige situatie die mogelijk is. Alleen zo kunnen we van Pukkelpop een echt feest maken.'

Een zeer lokale valwind velde dinsdagmiddag een van de tenten op het festivalterrein van Pukkelpop. Het incident bracht nare herinneringen boven aan de tragedie in 2011, toen een zware storm op de eerste dag van het Pukkelpopfestival aan vier mensen het leven kostte. De organisatie bouwde in de nacht van dinsdag op woensdag snel een nieuwe geleverde tent op. 

Pukkelpop start morgen en is uitverkocht. Onder meer Outkast, Editors, Queens of The Stone Age en The Nationaal staan op de affiche. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud