Sidi Larbi Cherkaoui opnieuw choreograaf van het jaar

©Dries Luyten

Het is het tweede jaar op rij dat een Vlaming door het tijdschrift Tanz wordt bekroond als beste choreograaf. Vorig jaar won Anne Teresa De Keersmaeker.

De Vlaming Sidi Larbi Cherkaoui is door het Duitse toonaangevende tijdschrift Tanz - op basis van 42 internationale recensenten - voor de derde uitgeroepen tot 'choreograaf van het jaar'. Eerder gebeurde dat al in 2008 en 2011. Dat meldt Ballet Vlaanderen, waarvan hij artistiek directeur is.

Het is het tweede jaar op rij dat een Vlaming door Tanz wordt bekroond als beste choreograaf. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Anne Teresa De Keersmaeker. Cherkaoui mag dit jaar op de titel rekenen voor het internationaal bejubelde 'Requiem', waarvoor hij samenwerkte met het Koor Opera Vlaanderen.

Ook een ander belangrijk Duits podiumtijdschrift, Die Deutsche Bühne, vindt Cherkaoui de belangrijkste choreograaf van het voorbije seizoen. Het magazine bekroonde daarnaast ook de Vlaming Luk Perceval tot operaregisseur van het jaar, voor zijn regie van 'Infinite Now'. Die opera ging vorig jaar in wereldpremière bij Opera Vlaanderen.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content