Belgische rapper Stromae wint Europese muziekprijs

Foto Photo News

De Belgische artiest Stromae is één van de winnaars van de European Border Breaker Awards, een onderscheiding die wordt toegekend aan nieuwe artiesten of bands die met hun eerste album een buitenlands publiek hebben bereikt.

Stromae is al enkele jaren muzikaal actief, maar dit jaar forceerde de 25-jarige Brusselse rapper met 'Alors on danse' een internationale doorbraak. Het deuntje bereikte de top van de hitparade in Duitsland, Frankrijk en een zevental andere Europese landen.

Naast Stromae mogen onder meer het Britse folkcombo Mumford and Sons en het Zweedse indiepoptrio Miike Snow op 12 januari een prijs in ontvangst nemen op Eurosonic-Noorderslag, het festival voor aanstormend Europees talent dat jaarlijks wordt georganiseerd in het Nederlandse Groningen.

De European Border Breaker Awards worden gefinancierd door de Europese Unie en het festival, in samenwerking met de Europese muziekindustrie en de European Broadcasting Union. De voorbije jaren gingen onder meer KT Tunstall, Katie Melua, The Tings Tings, Tokio Hotel, Gabriel Rios en Milow met de prijs aan de haal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud