Jan Raes gaat tijdelijk Opera Ballet Vlaanderen leiden

Jan Raes stopte eind vorig jaar als topman van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. ©Siska Vandecasteele

Raes wordt voor acht maanden de algemeen directeur van de cultuurinstelling, in afwachting van een opvolger voor Bart Van der Roost.

Eind vorig jaar beëindigde Opera Ballet Vlaanderen de samenwering met Van der Roost na 'een verschil in visie over de organisatie van de onderneming'. Van der Roost, medeoprichter en CEO van neoScores, een bedrijf in digitale partituren, was in mei 2017 gestart bij Opera Ballet Vlaanderen.

De procedure wordt opgestart voor een opvolger. Maar in de tussentijd zal Jan Raes de functie van algemeen directeur ad interim op zich nemen, laat Opera Ballet Vlaanderen vrijdagavond weten. 

Raes - dwarsfluitist van opleiding - was intendant van het toenmalig Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Gergievfestival en tot eind vorig jaar algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Medio februari 2020 neemt hij zijn nieuwe functie bij Opera Ballet Vlaanderen op. 'We zijn blij dat we op deze korte termijn kunnen rekenen op de enorme ervaring van Jan Raes om de continuïteit van ons huis te waarborgen,' reageert André Gantman, voorzitter van de raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen. 

De artistieke werking van het huis wordt verder verzekerd door de artistieke directie bestaande uit Jan Vandenhouwe en Sidi Larbi Cherkaoui.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud