Nieuwe Pukkelpoptent staat er al

De Pukkelpopwei tijdens het noodweer in 2011. ©Dominic Verhulst / Dotch.be

De voorbije nacht is in allerijl een nieuwe tent opgezet op het festivalterrein van Pukkelpop. Dinsdag stortte door noodweer een festivaltent in. Alle Pukkelpoptenten worden nu herkeurd vooraleer het festival van start gaat.

Twee dagen voor de start van het muziekfestival Pukkelpop in het Limburgse Kiewit hield noodweer lelijk huis op het festivalterrein. Daarbij stortte een festivaltent in, gelukkig zonder gewonden. 

Het incident van dinsdag deed denken aan de tragische gebeurtenissen op de Pukkelpopwei in 2011. Toen vielen er vier doden nadat een hevig noodweer de eerste dag van het festival over de wei was getrokken. Een tent, de Chateau, stortte toen in en de wei werd herschapen in een woestenij. Het festival werd toen al na een dag afgelast.

Rode tent 

De voorbije nacht heeft de firma Top Tents hard gewerkt om de ingestorte (blauwe) tent vervangen door een nieuwe (rode) tent. Volgens de VRT moest woensdagmorgen enkel nog het podium opgebouwd worden. Daarna moet de tent nog gekeurd worden. Ook alle andere tenten op het Pukkelpopterrein zullen overigens een bijkomende veiligheidskeuring ondergaan. Door de tegenslag is een veiligheidsrondleiding voor de pers uitgesteld. Burgemeester Hilde Claes van Hasselt geeft om 11 uur een persconferentie.

Pukkelpop opent vandaag/woensdag om 18 uur de deuren. Dan kunnen festivalgangers terecht op het terrein voor een openingsfuif. Het eigenlijke festival begint op donderdag en duurt drie dagen. Groepen zoals Editors, The National, Outcast en Queens of The Stone Age zullen er optreden. Het festival is helemaal uitverkocht.

Nooit problemen

Tentenleverancier Top Tents uit Lommel kende voordien nog nooit problemen met de omgewaaide tent. 'De attesten dat onze tent aan alle normen voldoet, zijn meegeleverd', aldus de echtgenote van de zaakvoerder. De tent was ook na het opbouwen al gekeurd door het bedrijf Vinçotte.

Het bedrijf tast dan ook in het duister over hoe de tent van Pukkelpop kon beschadigd worden. 'Experts zijn dit momenteel nog aan het onderzoeken', aldus de vrouw van de zaakvoerder. 'Het is een relatief nieuwe tent, van zo'n jaar oud. Alle verslagen van de tests die ermee gebeurd zijn, zijn meegeleverd. Deze tent is al heel vaak verhuurd, en we hebben er nooit problemen mee gehad. We weten alleen zeker dat ze aan alle normen voldeed, en de bouwboeken correct hebben voorgeschreven hoe ze moest opgebouwd worden.' 

Resultaat van een hevig onweer boven de Pukkelpop-weide #BREAKING #pkp14 pic.twitter.com/015KrwvXUr— Niels Temmerman (@NielsTemmerman) August 12, 2014

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud