Stad Brussel verhoogt zaalcapaciteit cultuurhuizen

De Munt mag nu officieel zijn zaalcapaciteit verhogen tot 568 zetels. ©Simon Van Rompay/De Munt

De stad Brussel geeft de cultuurhuizen op haar grondgebied de toestemming de bezetting van de zalen te verhogen naar 50 tot 70 procent van de normale capaciteit.

Die uitzonderingsmaatregel op de maximumcapaciteit van 200 stoelen voor indoorvoorstellingen werd maandag bekendgemaakt door Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepen van Cultuur Delphine Houba (PS). Tegen het eind van het jaar hopen ze opnieuw een volledige bezetting te kunnen toestaan.

Na verschillende ontmoetingen met culturele instellingen, theaters en concertzalen die gehuisvest zijn in de Stad Brussel werd voor elke zaal de aangepaste capaciteit conform de coronamaatregelen in detail uitgewerkt. Het dragen van een mondmasker en de fysieke afstand van één zitplaats tussen elke toeschouwer of bubbel is verplicht.

Op het einde van het jaar wil ik geen enkele lege stoel meer zien. Dat is mijn doel en ik zal er alles aan doen dat te bewerkstelligen
Delphine Houba
Schepen van Cultuur

Tegelijkertijd wordt ook reserveren, het verzamelen van contactgegevens, het aanbrengen van looplijnen, de aanwezigheid van stewards, het ventileren van de zaal en het ontsmetten van infrastructuur verplicht. Op basis daarvan mogen de culturele locaties op grondgebied van de stad Brussel hun capaciteit verhogen tot een bezettingsgraad van 50 tot 70 procent.

Het operahuis De Munt maakte vorige week al bekend dat het vanaf oktober met 568 zetels de helft van de zaal vult.

De stad Brussel heeft de instellingen de instellingen ook gevraagd een plan uit te werken waarbij ze eind november terugkeren naar een volledige bezetting. Al blijft dat afhankelijk van de huidige gezondheidssituatie.

'Op het einde van het jaar wil ik geen enkele lege stoel meer zien. Dat is mijn doel en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. We willen allemaal een hoofdstad die barst van cultuur en evenementen, die bruist van leven', benadrukt schepen Houba.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud