Advertentie

Tomorrowland beste grote festival in Europa

(foto belga) ©BELGA

België is woensdagavond laat op de European Festival Awards stevig in de prijzen gevallen. Tomorrowland werd er uitgeroepen tot het beste grote festival van Europa, terwijl Pukkelpop de prijs kreeg voor 'Promotor of the Year'. Rock Werchter-topman Herman Schueremans ontving een 'Lifetime Achievement Award'.

Het is de eerste keer dat een festival vol elektronische muziek de titel van beste grote festival opgespeld kreeg, aldus de organisatoren. Het festival in Boom werd vorig jaar in september ook al gelauwerd als beste internationale festival met een DJ Award. Het loopt jaarlijks in het midden van de zomer over drie dagen, en lokt circa 180.000 bezoekers. 

De nieuwe award doet het festival allicht nog meer in de kijker lopen. Afgelopen najaar werd duidelijk dat de organisator ID&T al een overnamebod van 100 miljoen dollar vanwege een Amerikaanse partij afsloeg.

Het beste middelgrote festival is Balaton Sound in Hongarije, het beste kleine het Poolse Touron New Music Festival. De beste line-up was vorig jaar te vinden op het Duitse Rock am Ring/Rock im Park.

Pukkelpop

Pukkelpop viel in de prijzen als beste promotor van het jaar. Organisator Chokri Mahassine draagt de award graag op aan het hele Pukkelpopteam. 'De editie van 2011 heeft ons sterker dan ooit gemaakt en deze erkenning doet dan ook bijzonder veel deugd', klinkt het.

Herman Schueremans, organisator van Rock Werchter en topman van Live Nation België, kreeg de Lifetime Achievement Award voor zijn 40-jarige carrière en de manier waarop hij van het rockfestival een wereldmerk maakte. 'Herman heeft België op de festivalkaart gezet', schaart Mahassine zich nog volledig achter die prijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud