Zanger en presentator Bart Van den Bossche overleden

Bart Van den Bossche in 2004 - Foto Belga ©IMAGEGLOBE

De Vlaamse zanger en presentator Bart Van den Bossche (48) is overleden aan een hartaderbreuk. Dat meldde de VRT zondagavond.

Van den Bossche groeide op in Kortrijk en studeerde aan het Conservatorium van Brussel en aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen.

Hij is vooral bekend van de hits 'De heuveltjes van Erika' en 'Boem', een bewerking van 'Boum' van de Franse chansonnier Charles Trenet.

Later presenteerde hij tv-programma's zoals 'Videodinges' en 'Puzzeltijd'. Van den Bossche was daarna nog een tijd belspelpresentator, maar raakte zijn job kwijt nadat het bedrog van deze spelletjes werd blootgelegd in het programma Basta.

In 2011 won hij het VTM-programma 'Masterchef'. Van den Bossche was 48 jaar oud.

Van alle markten thuis

Kenner van de Vlaamse muziek Jos Van Oosterwijck is compleet verrast door het plotse overlijden van Bart Van den Bossche. 'Een donderslag bij heldere hemel', klinkt het. 'Ik kan het even niet begrijpen.'

Volgens Van Oosterwijck was Van den Bossche een kleinkunstenaar die van alle markten thuis was. Zijn muziek situeerde zich in de traditie van de kleinkunst van de jaren zeventig. 'Hij was een kleinkunstenaar die van alle markten thuis was. Hij schreef ook liedjes voor anderen en presenteerde radio- en televisieprogramma's.'

'Als ik hem een opdracht gaf om een songtekst te leveren en hem daarvoor enkele trefwoorden gaf, rolde de tekst enkele uren later uit de fax. Hij had daar een zeer groot talent voor', aldus Van Oosterwijck, die muziekprogramma's zoals 'Tien om te Zien' samenstelde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud