Acteur Johny Voners overleden

Johny Voners in 2013 op de avant-première van de 'FC De Kampioenen'-film, geflankeerd door actrice Loes Van den Heuvel. ©BELGA

De 74-jarige Voners was vooral bekend om zijn rol als Xavier Waterslaeghers in de televisiereeks 'F.C. De Kampioenen'. Hij vocht al een tijd tegen kanker.

Johny Voners overleed dinsdagmiddag in intieme kring. Vorige maand meldde de VRT nog dat de voorbereidingen van de nieuwe reeks van 'F.C. De Kampioenen' stilgelegd werden wegens de kankerbehandeling van Voners. De acteur besliste toen ook om de geplande theatervoorstellingen van zijn show 'Et alors... En dan... Voners!' te annuleren. Eind september had Voners ook al de voorbereidingen op zijn rol in de musical 'La Cage Aux Folles' stopgezet. Hij werd vervangen door Koen Van Impe.

Wie Johny Voners zegt, denkt aan Xavier Waterslaeghers. Meer dan twintig jaar lang kroop Voners in de huid van keeper uit de VRT-serie 'FC De Kampioenen', die vaak meer pinten ('dagschotels') dronk in zijn stamcafé dan dat hij ballen stopte.

KVS en Fakkeltheater

Johny Voners, de artiestennaam van Johny Hoebrechts, werd geboren op 26 augustus 1945 in Tienen. In zijn jonge jaren zong hij Charles Aznavour op schoolfeestjes en tijdens zijn legerdienst. Later trok hij naar het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waar hij les kreeg van acteur Nand Buyl.

Begin jaren zeventig was hij verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel, nadien aan het Fakkeltheater in Antwerpen. Intussen speelde hij mee in verschillende tv-series: 'Axel Nort', 'Beschuldigde sta op', 'De collega's' en 'Het pleintje'. Maar het was vooral zijn rol van Xavier Waeterslaeghers in FC De Kampioenen waarmee Johny Voners televisiegeschiedenis schreef. Xavier Waeterslaeghers was de keeper van F.C. De Kampioenen, die bijna elke wedstrijd meer dan tien ballen binnenkreeg. Maar hij was ook de man van 'Carmenneke', of 'sjoeke', die thuis duidelijk de plak zwaaide.

Aznavour

In 2001 bouwde Johny Voners zijn zangcarrière uit. Hij werkte aan een Aznavour-repertoire en bracht ook de cd 'Aznavoners' uit. In 2018 bracht hij nog de Nederlandse adaptaties van Charles Aznavour. Johny Voners werd 74.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud