David Lynch past voor vervolg 'Twin Peaks'

David Lynch zal vervolg Twin Peaks niet regisseren. ©RV

In oktober vorig jaar klonk het nog veelbelovend: David Lynch, de regisseur van de legendarische cultserie 'Twin Peaks', ging werken aan een vervolg. Maar in een serie tweets kondigt hij nu aan dat het voor hem niet meer hoeft.

Op 8 april 1990 werd de eerste aflevering uitgezonden van wat al snel een cultserie zou worden. In de 'Twin Peaks'-pilot ging FBI-agent Dale Cooper op zoek naar de vraag wie de moordenaar was van Laura Palmer. De tv-serie kreeg al snel een stevige fanbasis en grossierde in de prijzen op de Golden Globes en de Emmy Awards. 

In de laatste aflevering van de toenmalige reeks - die twee seizoenen duurde - kondigde de geest van Laura Palmer aan dat ze over 25 jaar zou terugkeren. En zo leek te zullen geschieden. In oktober vorig jaar meldde David Lynch, coregisseur van de reeks, dat hij voor de Amerikaanse tv-zender Showtime een nieuw seizoen van de reeks zou schrijven. Die zou 9 afleveringen tellen en in 2016 op de buis komen, exact 25 jaar na het vorige seizoen. De serie zelf zou ook effectief 25 jaar later in de tijd plaatsvinden. 

Maar dat project lijkt - althans tijdelijk - van de baan. In een serie tweets kondigt David Lynch dat het voor hem niet meer hoeft. Na een jaar en vier maanden onderhandelen oordeelt Lynch dat hij niet genoeg budget krijgt toegewezen om het script uit te voeren zoals hij dat wil. Lynch zou de acteurs die hij al geëngageerd had, gebeld hebben dat hij uiteindelijk niet meer regisseert. Toch lijkt het niet uitgesloten dat 'Twin Peaks' nog op het scherm komt. 'Twin Peaks may still be very much alive at Showtime', klinkt het cryptisch.

 

This weekend I started to call actors to let them know I would not be directing. Twin Peaks may still be very much alive at Showtime.— David Lynch (@DAVID_LYNCH) April 5, 2015

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect