Advertentie

Netflix grote winnaar van Emmy Awards

De Netflix-serie 'The Crown' won zeven Emmy Awards.

De Amerikaanse streamingdienst Netflix heeft 44 Emmy Awards gewonnen. Geen enkel ander televisienetwerk of streamingkanaal deed beter.

De streamingdienst Netflix liet de concurrentie bij de Emmy Awards in de nacht van zondag op maandag ver achter zich. De 19 Emmy's van HBO en de streamingdienst HBO Max vallen in het niet bij de 44 beeldjes die Netflix binnenhaalde. Er zaten bovendien prestigieuze prijzen tussen de buit, vooral dankzij de hitserie 'The Crown', die na vier seizoenen zeven prijzen won, waaronder die voor de beste serie, beste actrice en beste regisseur.

Het is de eerste keer dat Netflix concurrent HBO achter zich laat. In 2018 kwam de streamingdienst dichtbij. Beide spelers wonnen toen 23 beeldjes. De grote oogst van de streamingdiensten bij de Emmy's toont hoe dominant die relatief jonge spelers zijn geworden.

Buitenbeentje

Tot nu toe had Netflix nog nooit een topprijs in de wacht gesleept. Dat werd in Hollywood gezien als een teken dat de televisiewereld het platform nog altijd als een buitenbeentje zag. Netflix verwacht - na jarenlange investeringen in productie van content - in 2021 voor het eerst break-even te draaien. Het heeft wereldwijd 200 miljoen abonnees, van wie twee derde buiten Noord-Amerika.

Ook andere streamingplatformen deden het goed. Dat van Apple, Apple TV+, consolideerde zijn plaats tussen de grote spelers, terwijl Hollywood eerder sceptisch reageerde toen de smartphone- en laptopmaker de stap naar entertainment zette. De dienst werd alleen al voor de komische serie 'Ted Lasso' 20 keer genomineerd. Nooit eerder kreeg een comedyshow in het eerste jaar al zoveel nominaties. Apple TV+ won uiteindelijk tien Emmy's, meer dan de klassieke netwerken zoals NBC, ABC en VH1.

Het grootste deel van de prijzen voor The Walt Disney Company kwam van het streamingkanaal Disney+ en niet langer van de televisiezender ABC, het vlaggenschip van het bedrijf . Disney+ had aan het einde van het derde kwartaal 116 miljoen abonnees.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud