Voormalig tv-presentator Walter Capiau overleden

Walter Capiau ©Photo News

De voormalige radio- en televisiepresentator was onder meer bekend voor de spelprogramma's 'Rad van Fortuin'.

Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.  In augustus raakte bekend dat Capiau ernstig ziek was, nu blijkt hij in alle stilte te zijn overleden. Met Capiau overlijdt één van de bekendste Vlaamse tv-figuren ooit.

De voormalige radio- en televisiepresentator heeft zijn hele leven in de spotlights gestaan en maakte van 'Rad van Fortuin' en 'Hoger, Lager' begrippen. Maar na beschuldigingen van kindermisbruik, schuwde hij de laatste jaren van zijn leven alle publiciteit.

In 2011 ontstond heisa nadat in het weekblad Dag Allemaal anonieme getuigen opduiken die Capiau beschuldigen van seksueel misbruik van tienerjongens. Hij deed het artikel eerst af als leugens, maar gaf uiteindelijk toe dat hij in de jaren zestig twee minderjarige jongens had misbruikt.

Het schandaal nekte de verdere showbusinessplannen van de man. Capiau trok zich terug uit het publieke leven en leefde drie jaar 'in ballingschap' in het buitenland. Sinds 2015 vertoefde hij in Oostduinkerke.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud