Advertentie

VTM-programma 'Da's Liefde' genomineerd voor Emmy

Komiek Jens Dendoncker met zijn vriendin Lauren Versnick, die ook opdook in 'Da's Liefde'. ©BELGA

Het VTM-programma 'Da's Liefde' van het productiehuis Shelter is genomineerd voor een internationale Emmy Award. Ook een Ketnet-programma maakt kans op een award.

In 'Da's Liefde' testte comedian Jens Dendoncker de wetenschap over de liefde in de praktijk. Het programma was in het voorjaar te zien op VTM. De concurrentie komt uit Zuid-Korea, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. De winnaar wordt op 22 november bekendgemaakt.

Vlaamse programma's boekten in het verleden al succes in de categorie 'niet-gescript entertainment' waarin 'Da's Liefde' is genomineerd. In 2018 won het Shelter-programma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' (VTM), ook met Jens Dendoncker, en in 2017 ging die Emmy naar 'Sorry Voor Alles' (één).

Shelter, het productiehuis van de tv-makers Tim Van Aelst en Sofie Peeters, mag stilaan beschouwd worden als een Emmy-fabriek.

Shelter, het productiehuis van de tv-makers Tim Van Aelst en Sofie Peeters, mag stilaan beschouwd worden als een Emmy-fabriek. Het productiehuis werd in totaal al vijf keer genomineerd voor de prestigieuze prijzen, waarvan het er al drie kon verzilveren. Behalve voor 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' won Shelter eerder ook al twee Emmy's in humoristische categorieën, voor het verborgencameraformat 'Benidorm Bastards' en de sketchshow 'Wat Als?'.

Ook het Ketnet-programma 'Tekens van Leven', over kinderen met een bijzonder litteken, maakt kans op een Emmy. Dat programma is genomineerd voor een Emmy Kids Award. Die prijzen worden al uitgereikt op 12 oktober.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud