Advertentie
Advertentie

UGent en Liantis zoeken naar gouden recept voor welzijn op het werk

Lieven Annemans, professor geluks- en welzijnseconomie, wordt de promotor van de nieuwe leerstoel Welzijn op het Werk. ©James Arthur

Vaak zien werkgevers welzijn op het werk als een kost. De hr-dienstengroep Liantis en de UGent willen met onderzoek op lange termijn het tegendeel bewijzen.

Het voorbije pandemiejaar hebben we op vlak van werk één ding geleerd. Laat iedereen die dat kan verplicht thuiswerken en het algemeen werkgeluk neemt af. Een derde van de werknemers is ongelukkig op zijn job. Dat weten we uit het Nationaal Geluksonderzoek van Lieven Annemans, professor geluks- en welzijnseconomie (UGent).

Hoe maken we dat werknemers opnieuw werkgeluk ervaren? Wetenschappelijk onderzoek heeft al aangetoond dat bewegingstraining, burn-outpreventie en coaching rond ergonomie allemaal een rol kunnen spelen. 'Maar welke impact de combinatie van al die factoren heeft, daar is nog weinig onderzoek naar gebeurd', zegt Annemans.

Wie nu, in een moeilijke periode, investeert in welzijn, zal daar na de crisis van profiteren.
Philip Van Eeckhoute
Gedelegeerd bestuurd Liantis

De hr-dienstengroep Liantis en de UGent richten samen een leerstoel Welzijn op het Werk op om een antwoord te formuleren op die vraag. 'Het is het ideale moment om met zo'n leerstoel te starten', zegt Philip Van Eeckhoute, de gedelegeerd bestuurder van Liantis, 'Heel wat ondernemers zitten nog in overlevingsmodus, maar er is eindelijk licht aan het eind van de tunnel. Wie nu, in een moeilijke periode, investeert in welzijn, zal daar na de crisis van profiteren.'

De leerstoel zal 12 maanden lang verschillende bedrijven volgen. Het is de bedoeling om welzijnsinterventies - denk aan fysieke en psychische gezondheid, leiderschap of mogelijkheden tot zelfontplooiing - toe te passen in die ondernemingen. 'We zullen de effecten meten en vergelijken met bedrijven waar zulke interventies nog niet plaatsvonden', zegt Annemans.

Liantis hoopt met behulp van het onderzoek bedrijven niet alleen te overtuigen van het belang van welzijn op het werk. 'We willen ook praktische en op maat gemaakte handvaten kunnen aanreiken aan ondernemers', zegt Van Eeckhoute.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud