Advertentie

Belgische zonnewagen is opnieuw Europees kampioen

De Belgische zonnewagen (r.) werd voor de tweede keer op rij Europees kampioen ©BELGA

Het Belgische ‘Agoria Solar Team’ heeft voor de tweede keer op rij het Europees kampioenschap voor zonnewagens gewonnen.

Het Leuvense studententeam kwam vandaag als eerste over de streep van de ‘iLumen European Solar Challenge’ op het circuit van Zolder. De Belgische zonnewagen reed er in 24 uur tijd 346 rondjes (1.384 kilometer), het hoogste aantal van alle deelnemers. Vorig jaar won het team met 352 afgelegde rondes.

De deelname aan de race leek even onzeker toen de wagen vrijdag na een uitwijkmanoeuvre schade op aan de ophanging had opgelopen. Na een nacht herstellingswerken slaagden de studenten er toch in de zonnewagen rijklaar te krijgen.

Aan de race namen 9 teams deel. Het werd een nek-aan-nekrace tussen het Belgische en het Nederlandse Solar Team. Doordat de Nederlanders langer stil stonden om de batterij op te laden, konden de Belgen een voorsprong opbouwen en met slechts twee rondjes verschil winnen.

Het is de tweede Europese titel en de vierde gouden medaille op rij voor het Belgische team, dat eind oktober zal deelnemen aan een race in de Marokkaanse Sahara. In vijf dagen zullen de ingenieursstudenten daar 2500 kilometer moeten afleggen door de Sahara en langs de voet van het Atlasgebergte. ‘Als huidige wereldkampioen en kersverse Europees kampioen zal het Belgische team alles geven om ook in Marokko in de prijzen te vallen’, klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud