Antwerps blockchainbedrijf haalt 1,55 miljoen euro op

©rv

De Belgische blockchaintechnologieprovider Arkane Network heeft een kapitaalronde van 1,55 miljoen euro afgesloten, geleid door het High-Tech Gründerfonds (HTGF).

HTGF is een fonds met hoofdkwartier in Bonn dat zowel publieke als privéaandeelhouders heeft. Ook imec.istart Fund, de business angel DM-BB David Majert en Palentine Ventures (Blockrocket) worden in een mededeling van het bedrijf vermeld als investeerders in deze kapitaalronde. Arkane wil zijn team, nu zeskoppig onder wie de vier oprichters, uitbreiden. Ook moet er een onafhankelijke vestiging in Berlijn komen.

Arkane werd in 2018 opgericht door Tim Dierckxsens, Karel Striegel, Davy Van Roy en Gerbert Vandenberghe om de blockchaintechnologie klaar te maken voor een mainstream adoptie.

De technologie van Arkane maakt het mogelijk nieuwe inkomstenstromen te ontsluiten zonder dat ervaring nodig is met de technologische aspecten van blockchain.

De technologie van Arkane stelt blockchaingames, projecten en gedecentraliseerde applicaties in staat nieuwe inkomstenstromen te ontsluiten zonder dat ervaring nodig is met de technologische aspecten van blockchain en zonder dat gebruikers zich door een complex regelgevend kader moeten worstelen.

De blockchainspecialist levert diensten aan bedrijven en blockchaingames zoals The Sandbox, een blockchaingamebedrijf dat is gewaardeerd op 1,5 miljard dollar. Andere klanten zijn CoinStats, NFTBank, Atari, Bondly Finance en de game Aavegotchi.

Non-fungible tokens

Het bedrijf gaat prat op meer dan 100.000 walletgebruikers te hebben. Wallets zijn software die toelaat digitale bezittingen op te slaan en te beheren. Arkane legt zich toe op alles wat met non-fungible tokens (NFT) te maken heeft, tot en met verkoopmogelijkheden via de Arkane Market. Een NFT is een op een blockchain geregistreerd eigendomscertificaat. Non-fungible betekent niet-inwisselbaar of uniek. Het is een manier om bijvoorbeeld digitale kunst of magische zwaarden in een digitaal game uniek en verhandelbaar te maken.

In totaal heeft Arkane in 2021 al voor meer dan 3 miljoen dollar aan NFT’s helpen te verkopen.

Tegen eind 2021 mikt Arkane op 1 miljoen walletgebruikers op zijn platform. Dat is tien keer meer dan vandaag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud