Antwerps blockchainbedrijf haalt half miljoen euro op

De Venly-marktplaats. ©rv

De Antwerpse blockchaintechnologieprovider Arkane Network verandert van naam en wordt Venly. Tioga Capital, een durfkkapitaalfonds gericht op blockchaintechnologie, stopt het bedrijf 500.000 euro toe.

Venly biedt onder meer gamingbedrijven digitale portefeuilles ('wallets') aan waar gebruikers hun digitale bezittingen kunnen bewaren, beveiligd door blockchaintechnologie. Het bedrijf lanceerde Venly Market waar non-fungible tokens (NFT's) worden verhandeld en dat verschillende blockchains aan kan. Het bedrijf wil blockchaingames en gedecentraliseerde toepassingen helpen nieuwe inkomsten aan te boren zonder dat ervaring met blockchain of kennis van complexe regelgevingen nodig is.

Het extra kapitaal gaat naar bijkomende aanwervingen en het uitbouwen van het productaanbod.

'We moesten van naam veranderen. Dat was opgelegd door Arkane Studios, dat ook in de gamingsector zit', legde marketingdirecteur Yan Ketelers uit. Het extra kapitaal gaat naar bijkomende aanwervingen en het uitbouwen van het productaanbod. Er werken nu acht mensen bij Venly.

Kapitaalronde

In april sloot het bedrijf nog een kapitaalronde af van 1,55 miljoen euro, geleid door het Duitse High-Tech Gründerfonds (HTGF). Er was ook steun van de Vlaamse organisatie voor innovatie en ondernemerschap VLAIO en de Vlaamse publieke investeerder PMV.

Arkane werd in 2018 opgericht door Tim Dierckxsens, Karel Striegel, Davy Van Roy en Gerbert Vandenberghe.

Capital Tioga wordt geleid door Michiel Lescrauwaet, Olivier Lefebvre, Nicolas Priem en Patrick Van de Mosselaer. Jürgen Ingels van het durffonds SmartFin zit in het investeringscomité en in de adviesraad zit professor Bart Preneel die aan de KU Leuven de onderzoeksgroep COSIC leidt die zich toelegt op computerveiligheid en cryptografie. In die adviesraad zetelen ook Stijn Bijnens, de CEO van de ICT-groep Cegeka en Alex Pruden, een ex-partner van de Amerikaanse durfkapitalist Andreessen Horowitz.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud