Advertentie

Apple pakt uit met krachtiger chips en camera's

Tim Cook, de topman van Apple, roemt de camera's van de iPhone 13 Pro. ©REUTERS

Apple toonde dinsdag zijn nieuwste smartphones, tablets en slimme horloge. De Amerikaanse techreus speelt zijn krachtige zelfontworpen chips uit.

Apple heeft op het grote Apple-event dinsdag de nieuwe iPhone 13 voorgesteld. Die krijgt een nieuwe chip, de A 15 Bionic, evenals aangepaste 5G-antennes en radiocomponenten die hogere snelheden mogelijk moeten maken. De presentatoren lieten niet na af te geven op de concurrentie. 'Ze proberen nog altijd onze chips in te halen, niet alleen die van vorig jaar, maar zelfs die van twee jaar geleden', klonk het.

1.159 euro
prijs
De iPhone 13 Pro is later deze maand beschikbaar vanaf 1.159 euro. De Max-versie kost 1.259 euro.

De iPhone 13 ziet er grotendeels hetzelfde uit als de iPhone 12. De uitstulping in het scherm waar sensoren zitten voor onder meer de gezichtsherkenning is wel kleiner geworden. De twee duurdere Pro-modellen hebben betere camera's en een scherm dat vaker kan verversen, waardoor bewegende beelden vloeiender zijn. Cinematografische effecten zijn mogelijk met onder meer automatische veranderingen in focus. Apple maakt zich sterk dat de camera's ook voor professionele filmmakers nieuwe mogelijkheden bieden.

De iPhone 13 Pro is later deze maand beschikbaar vanaf 1.159 euro, de Max-versie kost 1.259 euro. De 'gewone' iPhone 13 kost 909 euro, de iPhone 13 mini 809 euro.

De tablet iPad Mini krijgt 5G-connectiviteit en een design dat het toestel meer doet lijken op de duurdere Air- en Pro-modellen. Het standaardmodel iPad wordt uitgerust met een nieuwe camera die inspeelt op telewerken en -leren.

Apple Watch 7

©EPA

De nieuwe Apple Watch 7, die later dit najaar op de markt komt, blijft de gebruiker aansporen om te bewegen. Voor fietsers is er valdetectie. Een smallere rand biedt 20 procent meer schermruimte en het opladen gaat sneller. Het toestel wordt ook nauw verbonden met Apple Fitness+, een dienst met tal van work-outs en meditatie waarop gebruikers zich kunnen abonneren. Die dienst is nog niet beschikbaar in België.

De Watch is een belangrijk element in het aanbod van Apple. Zodra een consument twee producten van het Californische bedrijf heeft, zoals een smartphone en een slimme horloge, wordt hij een bijzonder trouwe gebruiker, aldus experts.

Volgens analisten werd niets revolutionairs aangekondigd, maar volstaan de verbeteringen om de consumenten enthousiast te maken. Zeker gebruikers van oudere toestellen zouden door de nieuwe producten worden aangetrokken, luidde het oordeel. Het aandeel ging tijdens de voorstelling 0,5 procent lager, in lijn met de bredere markten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud