Advertentie
Advertentie

Kantoor vol ontmoetingsplekken moet Deliverect sneller doen groeien

Zhong Xu, de medeoprichter van de scale-up Deliverect, in de rooftopbar van zijn nieuwe kantoor.

Midden in de coronapandemie besloot het Gentse groeibedrijf Deliverect een nieuw kantoor uit te tekenen. Er zijn flexplekken, maar die zijn ondergeschikt aan het aantal ontmoetingsplekken.

‘Op de eerste verdieping zul je geen enkele flexdesk vinden’, zegt Zhong Xu, de medeoprichter en CEO van Deliverect. ‘Alles staat er in het teken van ontmoetingen.’ Medewerkers kunnen er een koffie krijgen van een barista. Inclusief melkschuimtekeningen.

De ruimte waar medewerkers en klanten een bedrijf binnenkomen, is de voorbije jaren vaak veranderd van een saaie onthaalbalie naar een bescheiden koffiebar. Dat is in het nieuwe gebouw van Deliverect niet anders. De Gentse scale-up, die software maakt om onlinebestellingen van horecazaken te beheren en in het voorjaar 54 miljoen euro ophaalde, besloot midden in de coronacrisis een nieuw kantoor te openen op de Toemaattragel. Dat is de oude Gentse industriële site waar Group Maes loodsen had staan.

Puur tijdverlies

Anders dan andere bedrijven trekt Deliverect zijn koffiebar door in het volledige ontwerp van de werkvloer. Ruim de helft van de 2.500 m² kantoorruimte bestaat uit plekken waar de 90 medewerkers van Deliverect een praatje kunnen slaan. Het summum volgens Xu: de rooftopbar. Hij kan niet wachten om er in de loop van de komende weken medewerkers, klanten en buitenstaanders te ontmoeten. ‘Het is de bedoeling om van ons kantoor een ontmoetingsplek te maken voor de Gentse start-upwereld.’

Ik botste op situaties waarbij mensen pas na enkele maanden aan elkaar vertelden dat bepaalde processen geen dagen, maar enkele uren in beslag nemen.
Zhong Xu
Mede-oprichter Deliverect

‘Wij rekruteren mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel’, zegt Xu. ‘Ze drie dagen laten thuiswerken is dus verre van een probleem.’ Wat wel problematisch werd: veel medewerkers werkten soms te veel van op hun eiland. ‘Ik botste op situaties waarbij mensen pas na enkele maanden aan elkaar vertelden dat bepaalde processen geen dagen, maar enkele uren in beslag nemen’, zegt Xu. Voor de CEO van een groeibedrijf is dat puur tijdverlies.

Als CEO heeft Xu wel een bureau, zij het een zonder muren. ‘Onze cultuur is er een van transparantie’, zegt hij. ‘Medewerkers weten hoeveel cash er op de bank staat, wat de omzet is, hoe het met de sales gaat en kennen de grootteorde van hoeveel hun collega’s verdienen.’ Enkel door zo transparant mogelijk te zijn, kan Deliverect snel blijven groeien volgens Xu. ‘Groeipijnen horen daarbij.’

Ervaren seniors opleiden

‘Ask forgiveness, don’t ask permission’, is een leuze die Xu boven zijn bureau zou hangen, mocht er een muur staan. Medewerkers verantwoordelijkheid en vrijheid geven was nochtans niet gemakkelijk voor de controlefreak in hem. ‘In ons vorige bedrijf hebben Jan (Hollez, met wie hij ook al Posios oprichtte, red.) en ik telkens als er iets misliep regels opgesteld. Dat heeft onze groei toen enorm vertraagd.’ Nu zijn er nauwelijks regels. Als een team het opportuun vindt om een week vanuit Barcelona te werken, dan kan dat. ‘Als je mensen verantwoordelijkheid geeft, gebruiken ze hun gezond verstand.’

In een hiërarchische organisatie is er altijd wel iemand die je kan indekken of kan iedereen een paraplu opentrekken. Bij ons is dat niet mogelijk.
Zhong Xu
Mede-oprichter Deliverect

Op 20 procent na. ‘Het hele idee van regels opstellen is ontstaan om 20 procent van de medewerkers die niet meewerken in het gelid te houden’, zegt Xu. Die piste heeft hij ondertussen verlaten. Hij richt zich op de 80 procent die het verschil maken. Vooral de senior profielen, die al jaren in andere bedrijven hebben gewerkt, zullen volgens Xu in het nieuwe gebouw beter aanvoelen waarom Deliverect kiest voor een vlakke structuur waarin de feedbackcultuur centraal staat. ‘In een hiërarchische organisatie is er altijd wel iemand die je kan indekken of kan iedereen een paraplu opentrekken. Bij ons is dat niet mogelijk.’

Deliverect stopt veel tijd in het opleiden van ervaren profielen. ‘Ze zijn het niet gewoon dat ze niet de leiding hebben uit gezag, maar dat ze vanuit een consensus op de werkvloer moeten vertrekken. Dat gaat alleen maar beter werken van op een plek waar ze makkelijk een koffie kunnen drinken met collega’s.’

De essentie

  • De Gentse scale-up Deliverect opent een nieuw kantoor, met meer ontmoetingsplekken dan werkplekken.
  • CEO en oprichter Zhong Xu merkte dat zijn medewerkers van thuis uit veel te weinig met elkaar praatten. Dat leidde tot inefficiëntie.
  • Het nieuwe, open kantoor is een verlengstuk van de filosofie van Zhong Xu. Hoe minder regels, hoe sneller een bedrijf kan groeien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud