Proximus tilt Degroof Petercam naar de cloud

Proximus en Degroof Petercam hebben een operatie afgerond waarbij de private bankier zijn eigen servers opgaf voor oplossingen bij Proximus.

Steeds meer bedrijven zetten de stap naar de cloud - ze schuiven daarbij hun eigen servers of serverparken opzij en vertrouwen op een derde partij. Dat is voor veel bedrijven een efficiëntieoefening, omdat de opslag van data en alles wat daarbij komt kijken, zoals beveiliging en andere diensten, complex zijn en een prijskaartje hebben. Ook de private bankier Degroof Petercam zet nu die stap.

Degroof Petercam migreert de data van zijn vier datacentra naar opslagplaatsen van de telecomoperator Proximus. Het werkte daarvoor niet alleen samen met Proximus, maar ook met Telindus, de Proximus-dochter die zich richt op de professionele markt in Luxemburg. De operatie begon eind 2019, duurde een jaar en werd gemonitord door de drie bevoegde regulatoren: de Nationale Bank, haar Luxemburgse evenknie en de Europese Centrale Bank.

Het valt op dat Degroof Petercam voor een lokale partner kiest. In de cloudmarkt zijn de Amerikaanse technologiegiganten, zoals Amazon, Google en Microsoft, via hun respectievelijke clouddochters de grote slokoppen. Beide partijen benadrukken hoe belangrijk het was om - zeker in coronatijden - een lokale, nabije partner te hebben. Degroof Petercam sluit niet uit dat het zich ook zal openstellen voor clouddiensten van andere bedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud