Advertentie

Taxshelter games moet wachten op formeel advies Europese Commissie

De game 'You Suck at Parking' van de Vlaamse studio Happy Volcano

Het wetsvoorstel voor een taxshelter voor games moet voor een formeel advies worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Dat heeft de Kamercommissie voor Financiën woensdag beslist.

De taxshelter houdt een fiscaal gunstregime in voor investeerders. In de sector wordt veel verwacht van de maatregel, zo bleek vorige week op het mediafestival Unwrap in Kortrijk. Vlaams minister voor Media Benjamin Dalle (CD&V) zei daar uit te kijken naar de federale goedkeuring voor het einde van het jaar. Vervolgens moet er nog een samenwerkingsakkoord tussen de gemeenschappen komen. Maar woensdag vond de Kamercommissie voor Financiën dat eerst een formeel advies van de Europese Commissie nodig is.

De Kamercommissie volgt zo het advies van de Raad van State, aldus ondervoorzitter Joris Vandenbroucke (Vooruit). 'Die vindt het nodig dit voor te leggen aan de Europese Commissie voor een formeel advies.' De Raad wil zo vermijden dat bepalingen worden aangenomen die in strijd zijn met de Europese wetgeving.

'Het is niet de eerste keer dat de Raad van State zo'n advies geeft', zegt Vandenbroucke. 'Het is zeker niet ongebruikelijk, integendeel, om advies in te winnen vooraleer wordt overgegaan tot de definitieve goedkeuring. De intentie blijft dezelfde. Wij gaan het wetsvoorstel steunen, er is een meerderheid voor in het parlement.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud