Ticket voor ruimtereis met Bezos brengt 28 miljoen dollar op

De New Shepard-raket waarmee Blue Origin zijn eigenaar mee het zwerk in zal schieten. ©AFP

Het reserveplekje op de raket die Amazon-stichter Jeff Bezos en zijn broer Mark straks naar de ruimte voert, is verkocht. Op een veiling bracht het ticket 28 miljoen dollar in het laatje.

Volgende maand voert ruimtebedrijf Blue Origin - eigendom van Amazon-oprichter en miljardair Jeff Bezos - een eerste ruimtereis met passagiers uit. Twee van die passagiers waren al bekend. Grote baas Bezos communiceerde twee weken geleden via Instagram dat hij zijn jongensdroom om naar de ruimte te gaan zou waarmaken, samen met zijn broer Mark.

Op de geautomatiseerde vlucht was nog een zetel vrij. Die werd gisteren per opbod geveild, en bracht uiteindelijk 28 miljoen dollar op. De identiteit van de koper werd niet vrijgegeven.

Blue Origin-baas Jeff Bezos. ©EPA

De veiling georganiseerd door Blue Origin duurde 10 minuten en startte met een biedprijs van 4,8 miljoen dollar. In de laatste drie minuten begonnen de bedragen sterk op te lopen, tot er op 28 miljoen werd afgeklopt. Een stevige prijs voor een vlucht die uiteindelijk 11 minuten in de ruimte zal doorbrengen.

De opbrengst gaat integraal naar de 'Club of the Future', een stichting van Blue Origin die toekomstige generaties wil inspireren om voor een carrière in STEM (science, technology, engineering, maths) te kiezen, en zo de 'toekomst van het leven in de ruimte' mee vorm wil geven.

Suborbitaal

Blue Origin mikt op 20 juli, de 52ste verjaardag van de maanlanding van de Apollo 11, voor de eerste suborbitale trip. 'Suborbitaal' betekent dat het ruimtetuig de ruimte bereikt, maar vervolgens terugkeert naar de aarde voordat het een omloop rond de aarde heeft voltooid.

Bij het vertrek zal de New Shepard-raket verticaal vertrekken en de capsule wordt losgekoppeld op ongeveer 75 kilometer hoogte om vervolgens de 100 kilometer hoogte te overschrijden. De passagiers zijn dan gedurende enkele minuten in gewichtloze toestand en kunnen de kromming van de planeet bewonderen door extra grote ramen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud