20-jarige opgepakt voor hacken Duitse politici

©EPA

De man wordt ervan verdacht de persoonlijke gegevens van honderden politici en andere bekende figuren op het internet te hebben gelekt.

De jongeman zou afkomstig zijn uit de deelstaat Hessen. Volgens bronnen heeft hij volledig bekend.

Om 14 uur geeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer een update over het onderzoek. Die persconferentie was al voor het nieuws van de arrestatie aangekondigd. Seehofer beloofde enkel over 'betrouwbare feiten, en niet over vermoedens' te zullen spreken tijdens de persconferentie.

Huiszoeking

Maandag had Seehofer een ontmoeting met Holger Münch, het hoofd van de federale recherche (BKA) en Arne Schönbohm, het hoofd van de federale dienst voor ICT-veiligheid (BSI). De Duitse minister van Binnenlandse Zaken kwam onder vuur te liggen omdat hij tot dusver geen publieke verklaring had afgelegd over de datalekken. Onder meer bondskanselier Angela Merkel is getroffen door deze hack.

Het datalek raakte vrijdag bekend, hoewel de meeste info in de weken vooraf via een Twitter-account werd gelekt. Maandag raakte bekend dat er zondag een huiszoeking plaatsvond in het appartement van een 19-jarige in de stad Heilbronn, in de zuidwestelijke staat Baden-Württemberg. Verschillende Duitse media meldden maandag dat de 19-jarige als een getuige wordt beschouwd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect