Booking.com in Italië beschuldigd van miljoenfraude met belastingen

©ANP XTRA

De Nederlandse hotelsite Booking.com zou meer dan 150 miljoen euro binnengehaald hebben door geen btw te betalen op een deel van haar transacties. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Tussen 2013 en 2019 zou Booking.com 700 miljoen euro verdiend hebben op ruim 800.000 transacties, maar op die transacties zou het reisbedrijf geen btw hebben betaald. Dat toont een Italiaans rapport, waarvan het onderzoek in 2018 was begonnen naar aanleiding van tal van meldingen van belastingfraude bij bed-and-breakfastbedrijven in de buurt van de Italiaanse stad Genua.

Booking.com liet intussen weten dat het over dat btw-rapport in gesprek zal gaan met de Italiaanse belastingautoriteiten.

Slecht daglicht

Het nieuws brengt het Nederlandse bedrijf opnieuw in een slecht daglicht. Na een bar slecht coronajaar ontving Booking.com vorig jaar 65 miljoen euro Nederlandse staatssteun. Met dat geld wou de Nederlandse regering vermijden dat bedrijven te veel personeel moesten ontslaan wegens onvoldoende werk en inkomsten. Toch besliste Booking.com een kwart van zijn werknemers - zo'n 4.300 van wie 1.000 Nederlanders - te ontslaan.

Vorige week raakte bekend dat drie Amerikaanse topmanagers van het bedrijf tijdens de coronacrisis 28 miljoen euro aan bonussen hebben gekregen. Dat leidde tot veel ophef. De Nederlandse Tweede Kamer eiste de 65 miljoen euro staatssteun terug. De reissite besliste op die vraag in te gaan en liet begin juni weten dat ze de Nederlandse coronasteun zal terugbetalen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud