Massa-aanranding in Keulen op nieuwjaarsnacht

©EPA

Een grote groep mannen heeft tijdens de nacht van 31 december op 1 januari tientallen vrouwen bestolen of aangerand aan het centraal station van Keulen. Mogelijk zijn er tot honderd slachtoffers.

De politie kreeg daarover al zestig meldingen, waarvan een kwart over seksueel misbruik, zo melden verschillende Duitse media maandag.

In totaal zouden er tachtig slachtoffers zijn, al ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk nog hoger. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

De daders zouden ‘vooral uit Noord-Afrikaanse of Arabische landen’ komen, aldus politiechef Wolfgang Albers aan Spiegel Online. De daders maakten gebruik van de drukte om vrouwen lastig te vallen en te bestelen. ‘Er zijn veel seksuele misdrijven gepleegd, die soms zeer ernstig waren’, zegt Albers.

Volgens de politie hadden zich rond 23.00 uur een duizendtal mannen verzameld op het stationsplein. De mannen, die tussen 15 en 35 jaar oud waren, gooiden vuurwerk naar voorbijgangers.

Tussen middernacht en 04.00 uur, nadat de politie de menigte uit elkaar had gedreven, werden de vrouwen aangevallen. Ze werden omsingeld door groepen van 20 tot 40 mannen, die gsm's, handtassen en portefeuilles stalen.

Burgemeester van Keulen Henriette Reker plant een crisisoverleg met vertegenwoordigers van de politie en de ordediensten. De incidenten zijn schandalig, zei ze aan de Kölner Stadt-Anzeige. ‘Het kan niet dat bezoekers in Keulen schrik hebben om overvallen te worden. Ook de politiebond GdP reageert geschokt en spreekt van een totale nieuwe dimensie van geweld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud