Advertentie
Advertentie

Beste beheerder aandelen: Henderson Global Investors

Henderson Global Investors, in ons land actief met 18 fondsen is dit jaar de beste aandelenbeheerder.

Waaruit bestaat de investeringsfilosofie van de aandelenfondsen?

"We laten onze beheerders genoeg flexibiliteit om de fondsen te beheren. Daardoor kunnen ze ongeacht de marktomstandigheden op zoek gaan naar opportuniteiten. Dat moet wel gebeuren binnen een duidelijk gedefinieerd risicomodel."

Hoe kijkt u terug op 2008?

"De beheerders hebben zich in 2008 gericht op ondernemingen met sterke fundamenten die robuust genoeg waren om de economische crisis door te komen. Veel van de bedrijven die we bezitten, zijn in staat te groeien zonder al te afhankelijk te zijn van de economische cyclussen. Ze hebben ook weinig schulden waardoor ze niet aangetast zijn door de verslechtering op de kredietmarkten."

Wat zijn uw verwachtingen voor de aandelenmarkten de komende maanden?

"De vooruitzichten blijven gevaarlijk en onzeker. Er zal ook in 2009 nog veel slecht nieuws komen. De sterkte van de dollar kan een belangrijke rol spelen in de returns waardoor ondernemingen met veel inkomsten in dollar (zoals farmabedrijven) wellicht beter zullen presteren. Ook financiƫle instellingen met hoge kwaliteit, zoals HSBC, kunnen tot de betere aandelen behoren."

Naar welke regio gaat uw voorkeur uit?

"Beleggers die geloven in een vroeg herstel, kunnen hun gading vinden in Aziatische aandelen. Die kunnen profiteren van zowel stijgende aandelenkoersen als stijgende wisselkoersen. De koers-boekwaarde van die aandelen komt vandaag in de buurt van die tijdens de Aziatische crisis, hoewel de regio internationaal gezien veel sterker staat dan toen. Japan is traditioneel het meest in staat te profiteren van een cyclische heropleving. Na een moeilijk jaar is het groeipotentieel van Japanse aandelen heel groot als er een rally komt."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud