analyse

Biotech is koning tijdens eerste week Beursrally

©euronext

De eerste handelsweek van De Beursrally, de beleggerswedstrijd van De Tijd en L'Echo, zit er op. We destilleren een paar trends.

De kaap van 18.000 deelnemers is bijna bereikt. De Beursrally, de jaarlijkse beleggerswedstrijd van De Tijd, raakt daarmee helemaal op kruissnelheid. Na een week bespeuren we een aantal eerste trends (en bieden u daar graag een passende soundtrack bij).

1. Biotech is koning

Tussenstand week 1

Vrijdag om 15u is dit de TOP 5

  1. JImbo1820 +8.870,52 € 
  2. Picsou +8.315,48 €
  3. Antoine1101 +7.927,42 €
  4. J.H. +7.884,37 €
  5. Banco7 +7.815,32 €

Hier vindt u het volledige klassement.

De grootste rendementen zitten afgetekend bij drie biotechwaarden die deze week uitblonken.

Kiadis  , dat vorige week zijn belangrijkste middel stopzette, maakte om een ons onklare reden een tijgersprong. Winst sinds maandag: +140 procent.

Celyad  ging het eveneens voor de wind. De koers werd vandaag extra aangevuurd door een miljoenensubsidie die het bedrijf ontving van het Waals Gewest. Winst sinds maandag: +40 procent.

Asit Biotech maakt de biotechtiercé compleet. De koers deed een knotsgekke derwisjdans en het aandeel werd zowel donderdag als vrijdag een tijdlang geschorst. De weekbalans is evenwel overduidelijk positief: +52 procent.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de vijf leiders in het klassement (zie inzet) sterke posities hebben in minstens één van deze drie bedrijven.

Medication - Queens of the Stone Age - Drie medicijnontwikkelaars domineren de eerste Beursrallyweek.

 

2. Stabiele winsten uit fondsen

Wiens zenuwstelsel niet bestand is tegen sterk schommelende biotechkoersen, vond meer gezapige rendementen in fondsen. Deelnemers kunnen in een apart fondsenklassement met elkaar strijden, op voorwaarde dat ze tien procent van hun portefeuille in fondsen beleggen.

Weekwinnaar in het fondsenklassement is deelnemer 'MaxiChris' met een rendement van 640 euro op zijn portefeuille. De deelnemer opteert in sterke mate voor groeimarkten met fondsen in Afrika, China en Rusland.

Take it Easy - Eagles - Wie liever in rustiger vaarwater blijft, deed er goed aan in fondsen te stappen.

3. Mispakt aan Greenyard

Nogal wat spelers mispakten zich aan Greenyard . Ze kochten het nieuws van maandag dat Greenyard zijn geplande kapitaalverhoging schrapt. Het aandeel klom initieel 25 procent maar wie niet tijdig kocht en verkocht, moet nu op de blaren zitten. In de dagen na de koerssprong koelde het aandeel weer met 26 procent af en werd de winst uitgevaagd.

We brengen u graag nog eens het beursdevies 'buy the rumour, sell the news' in herinnering.

Green Onions - Booker T & the M.G.'s - Het werd ajuinen pellen met Greenyard dat zijn weekwinst uitgevaagd zag.

4. Het venijn zit in de staart

De Beursrally ging onder een uitstekend gesternte van start. Maandag geloofden beleggers in een ontmijning van de handelsoorlog tussen de VS en China na hoopgevende berichten uit het Witte Huis. Wall Street trok verder op recordjacht en bij onze noorderburen doorbrak sterrenkorf AEX voor het eerst sinds de crisis de 600 punten.

Maar het venijn zit in de staart. Donderdag gooiden handelstwijfels roet in het eten en ging de beursrally aan het sputteren. Vrijdag dempte een mak cijfer over het Europese ondernemersvertrouwen de winsten.

It ain't over till it's over - Lenny Kravitz - De handelsoorlog is nog steeds niet beslecht.

Wie de week met verlies afsloot, geen nood. Volgende maandag komen er nieuwe kansen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie