Dit was week 2 van de Beursrally

Balta was het meest verhandelde aandeel in de tweede speelweek. ©Fred Debrock.ID

Met 29.000 deelnemers komt 's lands grootste beleggerswedstrijd mooi op kruissnelheid. Dit onthouden we uit de tweede speelweek.

1. Vliegende tapijten

De Beursrally werd omgetoverd tot een drukke tapijtbazaar. De West-Vlaamse producent van vloerbekleding Balta was het meest verhandelde aandeel zowel aan de koop- als verkoopzijde. Beleggers hoopten in te kopen op de forse winstreeks van Balta. Maar wie te laat was kon het zich beklagen. Balta koelde aan het eind van de week fors af en eindigde de week uiteindelijk met verlies.

Beursrally 2020-2021

De vierde editie van de Beursrally loopt tot 22 januari. De winnaar maakt kans op een effectenrekening met 10.000 euro bij de fondsenbank MeDirect. U kunt het in subklassementen opnemen tegen vrienden, collega’s of familie. Via een dagelijkse beursquiz verdient u extra speelgeld.

Een 'Magic Carpet Ride' van Balta hield beursrallyspelers in de greep.

2. Goud is even 'out'

Goud viel even uit de gratie bij Beursrally-spelers. Een goudfonds van Blackrock was het meest verkochte fonds. De goudprijs zakte vrijdag onder 1.800 dollar per ounce (31,1 gram), het laagste peil in ongeveer vier maanden.

After The Goldrush (Neil Young) - Beursrallyspelers namen een pauze in goud.

3. Een snelle Slack en een trage e-truck

Wie in Amerikaanse technologie handelt, kon goede zaken doen met Slack . De berichtendienst rukte op nu het in het overnamevizier ligt van bedrijfssoftwarereus Salesforce. Op woensdag leverde dat een koerswinst van bijna 37 procent op.

Wie op dezelfde dag een versnelling lager moest was Nikola . De ontwikkelaar van elektrische vrachtwagens zakte 13 procent na onzekerheid over het partnership met General Motors. Nikola is een geliefd aandeel in de Beursrally en zorgde dus voor een herschikking in het klassement.

Ariana Grande - Positions - Het kiezen van de juiste posities is cruciaal in de Beursrally.

4. Een Nederlands trio

Beleggers met een focus op Amsterdam konden deze week gouden zaken doen met een Nederlands drietal. Bouwbedrijf BAM Groep schoot hoger na de verkoop van een infrastructuurtak aan een pensioenfonds. Biofarmabedrijf Pharming kreeg de wind in de zeilen dankzij een notering op Nasdaq. En elektrische laadpaalproducent Fastned scoorde met een contract voor laadstations langs de Autoroute Du Soleil. Hartstikke enig joh!

De Vogels van Holland - Jetty Paerl. Deze week waren Bam, Pharming en Fastned de vogels van Holland.

Inschrijven voor de Beursrally kan nog altijd via deze link.

Bas Van der Hout blikt terug op zijn Beursrally-week.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud