'Brexit kan worden teruggedraaid'

Brits minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt bij de BBC ©REUTERS

Het is mogelijk dat de keuze van de Britten om uit de EU te stappen wordt teruggedraaid, als de exit-deal van premier Theresa May dinsdag weggestemd wordt. Dat zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt.

Hunt reageerde zondag tegen de BBC op geluiden over een zware nederlaag die May mogelijk staat te wachten.

Chat met City-vrouw Gina Miller

Dinsdag krijgen we bezoek van Gina Miller, een van de invloedrijkste vrouwen in de Londense City en het uithangbord van het anti-brexitkamp. U kunt met haar chatten over de gevolgen van de brexit.

U kan hier nu al uw vragen stellen.

 

De Britten moeten volgens de afgesproken timing over krap drie weken vertrekken uit de EU. May worstelt momenteel met de last-minute wijzigingen die ze wil aanbrengen in het EU-exitverdrag, om daarmee voldoende steun te verkrijgen. Dinsdag is het aan de parlementsleden om een deal al dan niet goed te keuren.

Afstel

Wordt het exitverdrag weggestemd dan zal May mogelijk om uitstel van de brexit vragen, wat volgens sommige parlementsleden mogelijk tot afstel kan leiden. Ook is een chaotische vertrek van de Britten uit de EU, dus zonder overeenkomst, een mogelijkheid.

Volgens Hunt hebben de Britten nu de kans om op korte termijn de EU te verlaten. Die mogelijkheid moet volgens hem worden aangegrepen, omdat de tegenstanders van de brexit anders 'de wind in de zeilen krijgen'.

Ook Theresa May zelf liet zich recent in dezelfde zin uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie