Advertentie

'Brexit-onderhandelingen verlengd tot woensdag'

Michel Barnier ©REUTERS

De EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier blijft nog wat langer in Londen om te onderhandelen over een handelsakkoord. Dat kan er op wijzen dat er vooruitgang wordt geboekt.

De gesprekken over een handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie worden verlengd tot en met woensdag. Dat heeft een Britse regeringsfunctionaris tegen het persbureau Bloomberg gezegd.

De EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier zou eigenlijk zondag uit Londen vertrekken, maar blijft nu langer in de Britse hoofdstad om verder te praten.

Zijn langere verblijf kan erop duiden dat vooruitgang wordt geboekt in de brexitgesprekken tussen Londen en Brussel.

Op de moeilijkste punten - visserij, fair play en een geschillenregeling, inclusief eenzijdige sancties - bleek de kloof tussen het VK en de Europese Unie nog te groot.

De onderhandelaars hebben nog een aantal weken om tot een akkoord te komen. Daarmee moet worden voorkomen dat de omvangrijke handel tussen Groot-Brittannië en de EU na de overgangsperiode te veel schade oploopt.

De ultieme deadline voor een akkoord is half november. Op 1 januari verlaat het VK met of zonder deal de Europese interne markt en douane-unie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie