Advertentie

Meer dan 2 miljoen mensen tekenen petitie tegen brexit

Anti-brexitdemonstranten betogen in Brussel voor de Europese top. ©REUTERS

De ondertekenaars vragen het Britse Lagerhuis de brexit stop te zetten en in de Europese Unie te blijven.

Een groot deel van de Britten lijkt genoeg te hebben van de brexit. De teller van een onlinepetitie waarin aan het Lagerhuis gevraagd wordt de brexit stop te zetten en in de Europese Unie te blijven is opgelopen tot meer dan 2 miljoen handtekeningen. Door de grote belangstelling was de website op sommige momenten niet meer te bereiken. Ook beroemdheden als zangeres Annie Lennox en acteur Hugh Grant zetten hun handtekening.

'De regering heeft herhaaldelijk gezegd dat een uittrede uit de EU de wil van het volk is. We moeten die claim een halt toeroepen door aan te tonen hoe sterk de steun voor het lidmaatschap van de EU is', staat in de tekst die vrijdagmiddag al 2.895.243 Britten hadden  ondertekend. 'Een tweede referendum zal er misschien niet komen, dus stem nu.'

Het Britse parlement moet een debat houden over alle petities die meer dan 100.000 handtekeningen verzamelen. De kans lijkt klein dat het ervoor zal kiezen in de EU te blijven, want vorige week verwierp het nog de mogelijkheid om een nieuw referendum te organiseren. Bij het eerste brexitreferendum, dat in 2016 plaatsvond, stemde een meerderheid van de Britten voor een uitstap uit de EU.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie