Terreur in Londen: 21 gewonden in kritieke toestand

Op London Bridge werden 7 mensen gedood bij de aanslag. ©EPA

Van het 50-tal gewonden van de aanslag in Londen bevinden er zich 21 in 'kritieke toestand'. 36 mensen liggen nog in het ziekenhuis.

Dat heeft de National Health Service zondag meegedeeld.

Premier Theresa May heeft intussen een privé-bezoek gebracht aan de gewonden in het King's College Hospital.

12 arrestaties

De politie heeft zondag twaalf personen gearresteerd in Barking, een wijk in het oosten van Londen. De arrestaties houden verband met de aanslag die zaterdagavond zeven mensen het leven kostte in de Britse hoofdstad.

Volgens de politie zijn er nog andere huiszoekingen gaande in Barking. Eén van de appartementen die zijn doorzocht in de wijk in het oosten van Londen zou de woonplaats zijn geweest van één van de drie daders.

Aanval

De politie schoot zaterdagavond drie mannen dood die in Borough Market verscheidene mensen met messen hadden aangevallen en voordien met een bestelwagen voetgangers hadden aangereden op London Bridge. Bij de aanslag van zaterdagavond werden minstens zeven mensen gedood. 

De politie deelde zondag mee dat bij de aanval ook vier politie-officieren gewond raakten. Eén officier van de British Transport Police is ernstig gewond. Daarnaast deelden drie leden van de Metropolitan Police in de klappen. Eén van hen incasseerde verscheidene messteken en verkeert eveneens in ernstige toestand.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud