Advertentie
davos

Draghi: 'Herstel is fragiel en ongelijk'

©EPA

Volgens de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, herstelt de Europese economie, maar het is fragiel, zwak en ongelijk. Hij zei dat vrijdagavond op het Wereld Economisch Forum in Davos.

Draghi werd geïntroduceerd met een citaat van Larry Summers over hem. Nooit hebben in de geschiedenis van de financiële markten zo weinig woorden en nog minder actie zo veel goed gedaan voor zoveel mensen. De verwijzing slaat op de speech die Draghi in 2012 tijdens de Olympische Spelen in Londen gaf, waar hij zei dat de ECB ‘alles zou doen wat nodig’. Het bleek het keerpunt van de eurocrisis.

Draghi zei dat hij destijds in Londen ook iets anders zei, wat minder is opgepikt: dat de financiële markten de politiek wil om de euro te houden onderschatten.

De ECB-voorzitter zei dat er economisch herstel is, maar dat het fragiel is, ongelijk en zwak. Volgens hem moet het afbouwen van de begrotingstekorten nu op een andere manier gebeuren, zodat er economische groei kan komen. Die manier betaat uit minder belastingen, minder overheidsuitgaven en meer investeringen. Hij zei ook dat de arbeidsmarkten moeten worden hervormd om de jeugdwerkloosheid terug te dringen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud