Advertentie

Beursgang Bpost heeft wind in de zeilen

De beursintroductie van Bpost heeft de wind in de zeilen. Voor het basispakket van 47 miljoen aandelen dat verkoper CVC in de markt plaatst, was woensdagavond bijna vijf keer meer vraag dan aanbod, vernam De Tijd.

Dat betekent dat de verhogingsoptie (9 miljoen bijkomende aandelen) en de overtoewijzingsoptie bijna zeker zullen geactiveerd worden. Indien men daarmee rekening houdt, is de vraag nu al 3,5 keer groter dan het aanbod.

Sinds donderdagavond kan Bpost de intekenperiode vervroegd afsluiten. Maar het postbedrijf is dat niet van plan omdat het management nog presentaties voor investeerders (roadshows) heeft gepland. Het kan die beleggers moeilijk in de kou laten staan.

Bpost wil ook particulieren nog de tijd laten om in te tekenen. Normaal gezien loopt de intekenperiode tot 19 juni. Het is de bedoeling dat een vijfde van de aandelen dat effectief worden toegewezen, naar particulieren gaat. Voorlopig staan kleine beleggers in voor 18 procent van de totale vraag.

Een aandeel Bpost kost tussen 12,50 en 15 euro. De definitieve prijs wordt na de afsluiting van de intekenperiode vastgelegd. Enkele dagen daarna volgt de eerste notering. De beursgang van de Belgische postgroep is de grootste in Brussel sinds die van de zinksmelter Nyrstar in 2007 (2 miljard euro).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.