Fyra strandt op Belgisch-Nederlandse grens

Fyra, de hogesnelheidstrein die Brussel met Amsterdam verbindt. ( foto Belga) ©BELGA

Opnieuw hebben de passagies van Fyra, de hogesnelheidstrein die Brussel met Amsterdam verbindt , pech. Deze morgen strandde de trein op de Belgisch-Nederlandse grens, waarschijnlijk door problemen aan de bovenleidingen. Volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols 'lijken de grote problemen tot het verleden te behoren.'

Een Fyra uit Antwerpen is zaterdagmorgen gestrand bij de grens tussen België en Nederland. Dat heeft een woordvoerster van het Nederlandse NS Hispeed zaterdag gemeld.

Waarschijnlijk werden de problemen veroorzaakt door problemen aan de bovenleiding waardoor de trein niet verder kon.

De passagiers van de gestrande trein zijn met een andere trein opgehaald en teruggebracht naar Antwerpen. Zij kunnen daar opnieuw op de trein stappen.

Het spoor waar de Fyra strandde is voorlopig buiten gebruik, maar op andere sporen kan wel gewoon gereden worden. Het treinverkeer op het traject was enige tijd vertraagd.

De Fyra werd op 9 december in gebruik genomen. Door allerhande technische problemen, kampte de hogesnelheidslijn al met heel wat vertragingen. Sommige treinverbindingen werden in de opstartfase ook afgelast.

In een reactie op Radio-1 meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols dat het met Fyra toch de goede richting uit gaat. 'De grotere problemen lijken tot het verleden te behoren door de kennis die de treinbestuurders opdoen en omdat er ondertussen technische aanpassingen zijn gebeurd.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud