Vier genomineerden voor Beloftevolle Onderneming

Vorig jaar ging de bekroning die de Vlaamse regering uitreikt naar Skyline Communications. (foto lva)

Vier jonge ondernemingen zijn genomineerd voor 'De Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming 2012': Adam Software, City Live Mobile Vikings, Itineris en M.I.P.

De prijs wordt uitgereikt samen met de titel van Onderneming van het Jaar op 23 oktober, een award van Ernst&Young in samenwerking met De Tijn en BNP Paribas Fortis.

Adam Software uit Gent werd in 2005 opgericht, als nieuwe start van Alfaprint NV. Adam levert workflowsoftware voor media en marketing. Het groeide sinds 2005 uit tot een onderneming met ruim 60 medewerkers en 3,8 miljoen euro omzet. In 2011 opende Adam een vestiging in New York, die inmiddels goed is voor de helft van de nieuwe inkomsten. Begin 2012 nam het Van Gennep over, actief in systemen voor magazineplanning.

Eveneens uit Oost-Vlaanderen (Deurle) komt Itineris, dat software ontwikkelt voor nutsbedrijven. Itineris is opgericht in 2003 en telt inmiddels 83 medewerkers, samen goed voor 13,8 miljoen euro omzet. Het heeft vestigingen in ons land, Nederland en de Verenigde Staten en heeft onder zijn klanten internationale nutsbedrijven zoals E.on, EDF, Eneco,... 

Mobile Vikings uit Hasselt is de snelst groeiende Mobile Virtual Network Operator (MVNO) van het land, een telecomspeler die diensten aanbiedt die verlopen via het netwerk van andere spelers. Mobile Vikings legt zich toe op voorafbetaald mobiel internet en op on-lineverkoop, ondersteund door een community van gebruikers. Het groeide in zijn vierjarig bestaan naar 120.000 klanten, 9,3 miljoen euro omzet en 13 medewerkers.

Uit Rijkevorsel in de provincie Antwerpen is M.I.P. genomineerd, een fabrikant en leverancier van silo's en opslagtanks in polyester. M.I.P. levert maatwerk aan klanten in diverse sectoren waaronder de landbouw, industrie en voedingssector. Het familiebedrijf startte al in 1984 maar moest herbeginnen na een zware brand in 2006. De familie Elst nam toen alle aandelen over. De jongste vijf jaar was er continu groei, tot 19,5 miljoen euro omzet in 2011, met 78 mdewerkers.

Vorige winnaars van de award voor de Beloftevolle Onderneming zijn inmiddels bekende namen als Skyline Communications, Clear2Pay, Netlog, Financial Architects, Transics en Televic.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud