Advertentie
Advertentie

Details maken het verschil

Filip Dewinter is terug van weggeweest, en hoe. Als een ware patser in een Hummer. En als lijstrekker met één ‘t’.

Dewinter is altijd een meester geweest in het bedenken van sterke verkiezingscampagnes, maar lijkt het wat kwijt te zijn. Een patser-mobiel met een spelfout, veel fouter kan niet. En wat is eigenlijk de boodschap? Ik heb de grootste!

'The Beast'-campagnewagen is klaar... Eerste stop: Kontich-markt! pic.twitter.com/A6lPXOxrmL— Filip Dewinter (@FDW_VB) 7 april 2014

Maar er is concurrentie. Zo is het campagnebusje van Koen Geens, CD&V-lijsttrekker voor de Kamer in Vlaams-Brabant, opgedoken. Het VW-busje lijkt met de teletijdmachine ‘upgebeamd’ uit de flowerpowerperiode. ‘Make love, not war.’ Dat is niet meteen de boodschap die we verwachten van de man die als ‘goede huisvader’ in de huiskamer wordt gekoesterd.

Geens' busje zal de Vlaams-Brabantse wegen en markten niet voor zich alleen hebben. Want ook Open VLD dacht aan een bus, zij het van iets groter kaliber. Vanaf komend weekend en tot aan de verkiezingen op pad om alle 65 gemeenten van Vlaams-Brabant aan te doen. Waar al wie dat wil, het eens 'goed mag zeggen aan Maggie, Gwendolyn en Rik'. 

En terwijl Dewinter, Geens en de Open VLD'ers 'op expeditie' het gemotoriseerd doen, doet Bart De Wever het met de fiets. In de ruime omgeving van het parlement kan namelijk een tandem worden gespot met Bart De Wever achterop.

Aan het stuur een oudere man (op de foto uitzonderlijk niet op de tandem), die een geel vestje aan heeft met flikkerende N-VA-letters. Op de duozit is een pop gemonteerd met ook een geel flikkerend N-VA-vestje aan, waarop in het vet staat: Bart De Wever. De boodschap is duidelijk: ik ben geen kandidaat-premier die best ernstig wordt genomen. Maar dat had De Wever al duidelijk gemaakt in zijn panda-kostuum.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud