Advertentie

Gene gewone

©Photo News

Geen(s) gewoon feest. Zo heet het feest dat minister van Financiën Koen Geens (CD&V) vandaag maandag organiseert in Neerijse. Het maakt allemaal deel uit van de eerste verkiezingscampagne van Geens die tot in de puntjes is voorbereid.

Het is de eerste campagne van Geens. Maar als je de voormalige zakenadvocaat bezig ziet, lijkt het wel alsof het zijn tiende is. Voor Geens is het nu of nooit. In zijn partij wordt hij al op handen gedragen en heeft hij de voorbije veertien maanden krediet opgebouwd. Maar de vraag is of hij goed ligt bij de kiezer.

Vandaar dat de lijstrekker voor CD&V in Vlaams-Brabant alle middelen inzet om de kiezer te overtuigen. Hij toert de provincie rond in een oud Volkswagenbusje ‘Geen(s) Gewone Bus’ ‘met achteraan een salon waar ruimte is voor een gesprek’.

En hij gaat van deur tot deur met een krant waarin zijn ’14 verwezenlijkingen’ staan, gaande van de realisatie van een nieuwe bankenwet tot het schrappen van de kleine eurocentjes. Hij laat zijn dochters, zijn moeder en vrouw aan het woord.

En vandaag viert hij dus feest. Er is een eierenraap voor kinderen, een wedstrijd levensecht tafelvoetbal tussen kandidaten voor het Vlaamse en federale parlement. En het feest wordt afgesloten met een optreden van Closing Time, de groep van Financiëntopman Hans D’ Hondt.

Als de inspanningen van Geens lonen en ook zijn partij goed scoort, dan is the sky the limit. Wie weet wordt hij wel de volgende premier van dit land, zoals af en toe wordt gefluisterd. Als hij daarin slaagt is het inderdaad ‘Gene gewone’.

 

Advertentie
Gesponsorde inhoud