Advertentie

Met Elio op bezoek bij de panda's

Foto Belga ©BELGA

Handjes schudden met de Amerikaanse president Barack Obama en samen met de president van China een bezoek brengen aan de panda's van Pairi Daiza. Een betere start van zijn campagne kon premier Elio Di Rupo zich moeilijk voorstellen.

Di Rupo koos voor Oostende om zijn campagne te starten. Vrijdagavond hielden zijn 'socialistische kameraden' Johan Vande Lanotte en John Crombez een verkiezingsrally. Hij werd er als een Hollywoodster ontvangen en zette meteen de toon. 'Men wil verder zonder ons en staat klaar om onze sociale verworvendheden beetje bij beetje af te breken', maakte hij duidelijk. Zondag op het verkiezingscongres gaf hij er nog een lap bovenop en richtte zich tot de N-VA. 'Een separatische partij die België wil doen uiteenspatten kan nooit in het belang van het hele land regeren', aldus Di Rupo.

Di Rupo deelde prikken uit, maar vermeed een rechtstreekse aanval op zijn coalitiepartners. Dat liet hij over aan PS-vicepremier Laurette Onkelinx en PS-voorzitter Paul Magnette. Want ook al is hij verveld van premier tot PS-militant, hij blijft nog altijd premier van België die boven de mêlee staat. En dat imago wil hij ook niet loslaten, want hij hoopt op een kanseliersbonus bij de verkiezingen.

In zijn hoedanigheid van premier ontmoet hij deze week Barack Obama, die een bezoek brengt aan Brussel. Zondag bezoekt hij samen met de president van China de panda's in Pairi Daiza. En volgende dinsdag staat een ontmoeting op de agenda met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Zo'n start van de campagne, daar kan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) alleen maar van dromen...

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud