Advertentie

Regeren tot het bittere einde

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en premier Elio Di Rupo (PS) ©Photo News

Premier Elio Di Rupo (PS) houdt vandaag zijn laatste ministerraad. Maar de Vlaamse regering blijft onder de vlag ‘regeren is de beste campagne' de komende maand vergaderen. De laatste Vlaamse ministerraad is pas op vrijdag 23 mei, exact twee dagen voor de verkiezingen.

Vandaag zijn er op de Vlaamse ministerraad nog meer dan honderd agendapunten. Officieel is de Vlaamse regering vanaf volgende week in 'voorzichtige zaken', want het Vlaams Parlement heeft vandaag zijn allerlaatste zitting gehouden. 'Maar deze ploeg legt voldoende koelbloedigheid aan de dag om beslissingen te blijven nemen', garandeerde Peeters. 

Binnenskamers is de afspraak gemaakt dat alleen dossiers die al eerder al zijn goedgekeurd de komende weken nog op de regering komen. Maar dat belet ministers natuurlijk niet om met die eerder goedgekeurde dossiers de komende weken opeens naar buiten te komen en dus wat extra media-aandacht te genereren in volle campagneperiode.  

Ook de agenda van de federale regering vandaag is stevig. Ze bevat nog heel wat gevoelige dossiers, zoals de nachtelijke vliegroutes rond de luchthaven van Zaventem, het ontwerp van grondwetsherziening of de renovatie van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Het is meteen de laatste ministerraad van deze legislatuur, maakt de persdienst van de premier duidelijk. Precies daarom werden de televisiecamera's uitgenodigd om beelden te maken bij de start van de ministerraad en tweette Di Rupo lustig na de ministerraad. 

De premier zette gisteren al tijdens de laatste zitting van de Kamer de prestaties van zijn regering in de verf. 'Dit was een legislatuur van verandering', zei hij. 'Op 2,5 jaar tijd hebben we ervoor gezorgd dat België er weer staat.' De federale regering slaat dus definitief de boeken dicht en schakelt fulltime over op campagnemodus. Doorregeren tot het bittere einde? Pure perceptiepolitiek, klinkt het bij de federale collega’s over het Martelarenplein.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud