Topspeler op de reservebank

©BELGA

De overkoepelende Leuvense studentenraad LOKO organiseerde donderdagavond een verkiezingsdebat met de politieke kopstukken uit de regio. Sp.a had haar voorzitter, Leuvenaar Bruno Tobback afgevaardigd. Voor N-VA nam Theo Francken, die de kamerlijst voor Vlaams-Brabant trekt, aan het debat deel. Voor CD&V was er minister van Financiën Koen Geens. En Open VLD werd vertegenwoordigd door Lode Vereeck.

Een kopstuk? Vereeck is pas eerste opvolger op de Kamerlijst van Open VLD in Limburg. En nog een 'bleuke' bovendien. Hij stapte begin februari over van LDD naar Open VLD.

Lode Vereeck verving op het debat in Leuven zijn partijvoorzitster Gwendolyn Rutten die in Vlaams-Brabant de kamerlijst trekt voor Open VLD. En hij deed dat met verve. In een sms-stemming na afloop van het debat kwam Open VLD als overwinnaar uit de bus.

Conclusie #lokodebat: Als je beleid goed uitlegt, dan wordt @openvld de grootste. Van 16% naar 19%. pic.twitter.com/ote7P1mfNV— Lode Vereeck (@vereeck) 20 maart 2014

Vereeck kan zijn waar goed aan de man brengen. Hij is een getalenteerd spreker, kan humoristisch uit de hoek komen, en hij goochelt met cijfers. Op dat vlak is hij te vergelijken met Koen Geens. Er is wel een verschil tussen de twee: Lode Vereeck is geen neofiet, hij heeft duidelijk meer politieke ervaring en feeling.

Op bijzonder korte tijd heeft Lode Vereeck zich het Open VLD-discours eigen gemaakt. Op Twitter bijvoorbeeld is hij een van de felste verdedigers van de voorstellen van de partij. Opvallend voor iemand die twee maanden nog geleden een van de voornaamste spreekbuizen was van een andere partij.

Met Lode Vereeck hebben de liberalen een toptalent binnengehaald. Iemand die voor de partij van grote waarde is. Bij de voorstelling van de cijfers achter het '5-5-5'-plan van Open VLD afgelopen maandag zat Vereeck vooraan op het podium, naast voorzitster Gwendolyn Rutten. De lijsttrekkers zaten gewoon in de zaal.

Of de inzet van Vereeck voor de partij hem ook een politiek mandaat zullen opleveren, moet worden afgewacht. Hij heeft zich tevreden moeten stellen met de plaats van eerste opvolger op de Limburgse kamerlijst. De verkiesbare plaatsen zijn duur bij Open VLD, en wie komt overgelopen van een andere partij kan geen te hoge eisen stellen.

Dus zit de topspeler voorlopig op de reservebank. Maar als hij een keer mag invallen, maakt hij indruk. Zoals hij donderdagavond in Leuven liet zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud