510.000 Nederlanders zonder baan

Meer dan een half miljoen Nederlanders moet op zoek naar een job. (Foto HH) ©Olivier Middendorp/Hollandse Hoogte

De werkloosheid in Nederland is in juli gestegen tot 6,5 procent van de beroepsbevolking, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor het eerst sinds 1996 kent Nederland meer dan een half miljoen werklozen.

Uit de recentste cijfers van het CBS blijkt dat het aantal werklozen piekt op 510.000. In juli nam de voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid nog eens met 14.000 toe in vergelijking met de voorgaande maand. De werkloosheid bij onze noorderburen vertoont al meer dan een jaar een stijgende lijn. Het is al van 1996 geleden dat Nederland meer dan een half miljoen werklozen telde.

'Naast een toename van de instroom doordat mensen hun baan verloren, waren er relatief weinig werklozen die werk vonden', duidt het CBS zijn cijfers. Vooral bij mannen en 45-plussers ligt de werkloosheid opvallende hoog.

Het aantal werkloosheidsuitkeringen nam in juli toe met ruim 7.000 tot 298.000, blijkt uit cijfers van de bevoegde instantie UWV. In vergelijking met juli vorig jaar bedraagt de stijging 17,5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud