Aanhangers Berlusconi houden tegenbetoging

Silvio Berlusconi

Duizenden aanhangers van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zijn zondag op straat gekomen voor manifestaties ter ondersteuning van 'Il Cavaliere'. De manifestaties komen een dag na een grootschalige betoging tegen de regering. Volgende week vindt in het Italiaanse parlement een cruciale vertrouwensstemming plaats voor de ploeg van Silvio Berlusconi.

Onder de banier "Allen met Berlusconi voor Italiƫ" wil de centrumrechtse partij van Berlusconi met de manifestaties een antwoord geven op de betoging die de centrumlinkse oppositie zaterdag op touw zette. Tienduizenden mensen betoogden in Rome voor politieke verandering.

In Rome kregen de aanhangers van Berlusconi zondag een videoboodschap van de premier te zien. Berlusconi haalde uit naar partijleden die overstapten naar zijn voormalige bondgenoot Gianfranco Fini en sprak zijn vertrouwen uit in de afloop van de stemmingen die dinsdag in het parlement plaatsvinden.

Dinsdag stemmen de Italiaanse volksvertegenwoordigers over twee moties van wantrouwen tegen Berlusconi. Sinds de breuk met Fini beschikt Berlusconi niet meer over voldoende stemmen in de Kamer. In de Senaat daarentegen, waar tegelijkertijd een motie ter ondersteuning van Il Cavaliere wordt gestemd, heeft de regering wel nog steeds een comfortabele meerderheid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud